Olivaszüret és kóstoló
Látogatás egy magyar termelőnél

Látogatás egy magyar termelőnél Spanyolországban / Toledo

Vegyél részt egy igazán különleges programon madridi tartózkodásod alatt, és használd ki azt a nem mindennapi alkalmat, hogy egy helyben élő, magyar termelő kalauzoljon végig. Így biztos lehetsz benne, hogy mindenről hallani fogsz, és első kézből tudhatod meg a kulisszatitkokat a bogyókról, a gyártásról, és a folyékony aranyról.

Az egyedülálló programra Nambroca falujában kerül sor, amely Toledótól mindössze 5 percre van autóval. A közel két órás élmény egy nagy sétával kezdődik az olajfaligetben, ahol megismerkedünk a több százéves olajfákkal. Eközben bepillantást nyerhetünk az olajbogyó-betakarítás titkaiba, sőt, a bátrabbak ki is próbálhatják a századokkal ezelőtt alkalmazott szüreti módszert...

Majd látogatás teszünk a helyi olajbogyó feldolgozó üzemben, ahol az Extraszűz Zöldarany finom olajait kóstolhatjuk meg. Végigkísérjük az egész folyamatot, attól a ponttól kezdve, hogy az olajbogyó bekerül az üzembe, egészen addig, amíg a folyékony arany ki nem folyik a gépből. Egyedülálló illat- és hangulatélményt nyújt egy ilyen látogatás! Érdekes lehet mindazoknak, akik meg szeretnék ismerni az olívabogyó feldolgozásának folyamatát.

A látogatást természetesen extraszűz-olívaolaj kóstolással zárjuk! Összehasonlíthatjuk, és élvezhetjük a különböző fajtájú bogyókból kipréselt finom olajak egyedülálló ízét. Vagy "haladóknak" ajánljuk a Gourmet kóstolót, ahol a kiváló minőségű extraszűz olívaolaj kóstolása mellett, igazi ibériai sonka és chorizo (kolbász), Manchego sajt is az asztalra kerül, amiket a területre jellemző ízletes borral kísérhetünk le!

Utazás

Csoportos utazás transzferrel,

vagy taxival.

Program

1,5 - 2 óra, a csoportot a helyi, magyar termelő kíséri végig

Árak - Min. 4 fő

Szüret, kostoló, traszfer Toledoból: 39 € / fő

Gourmet kostolóval: 59 € / fő

-10% , amennyiben részt veszel a toledoi városlátogató programon is