Madrid
Több, mint Spanyolország fővárosa!

Gyere, és ismerd meg Madrid igazi arcát! 

Lásd meg azokat az "apró" dolgokat, amelyek Madridot igazán egyedivé teszik! Csukd be az útikönyved, és engedd, hogy meséljek...

Úti cél Madrid? Szeretnéd különlegessé tenni városlátogatásod? Tervezz és szervezz egy helyi baráttal, hogy ne maradjon ki egy madridi látnivaló, és érdekesség sem. 

Tematikus vagy egyénre szabott városnézés!

A városlátogató "Madridi séták" alatt többek között megtudhatod: Miért "macskák" a madridiak? Mi hiányzik a királyi palotáról? Miért hívják a Plaza Mayoron található III. Fülöp szobrát madártemetőnek? Miért akarták a masszív, 34 méter magas Cervantes szobrát az ellenkező irányba fordítani? Milyen legenda fűződik a főváros legrégebbi hoteljához? Hol található a világ legöregebb vendéglője? Hol tartottak bikaviadalokat az aréna felépülése előtt? Mit is rejt valójában a Puerta de Sol kőbe vésett nullása? Szilveszterkor miért néz egy madridi órát az egész ország? Miért a tintahalas szendvics a legtipikusabb étel, ha a fővárosnak nincs is tengerpartja? Karácsony előtt, hol és miért képesek az emberek több órán keresztül is sorban állni? Miről mesélnek a festett utcanévcsempék? Mi a kapcsolat a híres madridi Maci szobor és a berlini fal közt? Hol készítik a legfinomabb teasüteményt, amihez sem kávézókban sem boltokban nem juthatunk hozzá? Miért felbecsülhetetlen értékű a Metropolis épület kupolája? Miért festették feketére több épület sárgarézszobrait? Mi nem stimmel a régi Alcalá városkapun? Miként védelmezik a Nemzeti Bank aranykészleteit? Hol volt a kedvenc randihely a múlt században, és miért? Hol kávézzunk, ha a legszebb kilátásban is gyönyörködni szeretnénk? Mit jelent az egy bár, egy tapas? No, és hol lehet a legjobbakat enni? 

Találkozzunk Madridban, és fedezzük fel együtt

Jelentkezz gyűjtőcsoportba, vagy kérj privát városlátogató sétát

Árak

GYŰJTŐCSOPORT

25 €/fő

Madridi séták pároknak / 2 fő / Privát

4 órás városi séta. 32,5 €/fő

65 €


Madridi séták barátoknak / 3-4 fő / Privát

4 órás városi séta. 22,5 €/főtől

90 €

Kiscsoportos városlátogatás / 5+ fő / Privát

4 órás városi séta (zárt csoport)

20 €/fő

Egész napos madridi program / Privát

35 €/fő

Valakit meglepnél?

Jelentkezés

Kedvelt programok

KIRÁNDULÁS TOLEDÓBA

OLIVASZÜRET ÉS KÓSTOLÓ

olivaszüret
olivaszüret

FLAMENCOEST

Tedd színessé Madridi látogatásod télen is!

Egy és kétnapos kirándulóprogramok télen

Egyedi, és különleges MADRIDI programajánlatok! Válassz az egy, vagy kétnapos kiránduló programok közül, amelyek nem csak történelmi városokba, és apró falvakba, hanem a méltán híres spanyol FIESTÁKRA is elvisznek! Bulizz úgy, mint a spanyolok, és térj haza olyan emlékekkel, amiket nem egy katalógusból néztél ki! ;)

Miben segíthetek még?

Vélemények

Madrid városlátogatás - idegenvezetés - látnivalók

Madrid, ma Európa 3. legnagyobb városa, azonban egészen 1560-ig, mindössze egy kis mezőváros volt alig 20ezer lakossal, amíg II. Fülöp király fővárosi rangra nem emelte. Célja, egy olyan város építése volt, amely nagyságban méltó lesz rangjához, szépségében pedig vetekszik majd az öreg kontinens többi fővárosával. (Blog: Miért lett Madrid Spanyolország fővárosa?)

Miután Madrid megkapta az ország fővárosi rangját, hatalmas léptekkel kezdett el épülni, és ehhez emberi kezek kellettek. Az új fővárosba az ország minden pontjáról érkeztek nemesek, kereskedők és munkások, akik az elhagyott régiójuk kultúráit is hozták magukkal. A letelepedők külön barriokat (városnegyedeket) alapítottak, amelyek arculatát saját, jellegzetes szokásaiknak megfelelően alakították ki, miközben egy gazdag és grandiózus várost is felhúztak. Ma is jól elkülöníthető városnegyedekben szinte különálló élet folyik. Madrid gyakorlatilag olyan, mintha több különböző kisvárost raktak volna össze egy naggyá. Ezért a fővárosi pompa mellett, ugyanúgy megtalálható a kisvárosi hangulat is, amitől annyira szerethető lesz ez a pezsgő nagyváros. Nehéz lenne Madrid összes látnivalóját röviden összefoglalni, de ebben a városban garantáltan senki sem fog unatkozni. A rengeteg palota, templom, szökőkút, sétány, tér és parkok mellett érdekes múzeumok, nagyvárosi sugárutak és kicsi hangulatos utcák szippantják be itt könnyen az embert.

II. Fülöp előtt álomként lebegő Madrid ma már valóság. Sétánk során nyomon követjük a főváros fejlődését, és utunk végén tökéletesen kirajzolódik majd, hogy alakult Madrid városképe az elmúlt évszázadok alatt.